Spirituele en Intuitieve Ontwikkeling

In deze cursus gaat het om bewustwording en ontwikkeling van je intuitie en het leren vertrouwen daarop. In het programma zijn o.a opgenomen: grondingstechnieken, visualiseren, mediteren, chakra en aura reading en healing, aurakleuren, magnetiseren, healing op afstand, ontmoeting met je gids, schrijven met je gids, psychometrie, pendelen en werken met orakelkaarten.

Tijdens de spirituele en intuitieve begeleiding maak ik o.a. ook gebruik van de verschillende onderdelen uit onderstaande therapievormen. Uiteraard is dit afhankelijk van de problematiek van de cliŽnt en waar deze het meeste baat bij heeft. 

Gestalt

Tot de technieken van de Gestalt therapie behoren in eerste instantie grondingstechnieken om de cliŽnt helemaal bij zichzelf te brengen en bewust in het hier en nu aanwezig te zijn. Daarnaast wordt de cliŽnt bewust gemaakt van wat hij of zij uitdrukt door aandacht te vragen voor eigen lichaamstaal, houding en klank van de stem. Het versterken van de tegenpool werkt goed om ingeroeste gedragsproblemen te helpen doorbreken en zo het evenwicht te herstellen tussen binnen en buiten.

De theorie van Jung

Bij de Theorie van Jung wordt er veel gewerkt met geleidefantasieŽn en droomanalyses om duidelijk te krijgen wat men allemaal heeft onderdrukt of heeft moeten onderdrukken. De beelden die ontstaan kunnen worden getekend, geschilderd of eventueel in een beweging worden uitgedrukt. Ook kan men een dialoog aangaan met de verschillende beelden.

Psychosynthese

Bij deze vorm van therapie is het mogelijk een soort stappenplan te ontwikkelen wat er voor zorgt dat men een vantevoren gesteld doel kan bereiken. Tevens wordt er veel gebruik gemaakt van visualisatietechnieken om het beeldend vermogen te ontwikkelen en van meditatietechnieken om de intuÔtie te ontwikkelen. Daarnaast wordt er gewerkt met de verschillende subpersonen in onszelf. Hierbij gaat een deel van de persoonlijkheid een dialoog aan met een ander (tegenwerkend) deel van de persoonlijkheid. Het uiteindelijke doel is deze twee tegenstrijdige delen van onszelf in elkaar te integreren. In de Psychosynthese gaat het om de ontwikkeling van de intuÔtie en van de wilskracht, om vervolgens tot een hoger en spiritueel zelf te komen, waarin wilskracht, intuÔtie en liefde tot een harmonieus geheel gesmeed worden.

Lichaamsgerichte psychotherapie en Chakra therapie

In de Lichaamsgerichte Psychotherapie gaat het om het werken aan een evenwicht tussen deze chakraís. Het is een therapie die volledig op ervaren berust. Het leren invoelen in eigen lichaam neemt een belangrijke plaats in. Op fysiek niveau hebben we voornamelijk met de eerste drie chakraís te maken, die voor zekerheid, vertrouwen en emotionaliteit staan. Op gevoelsniveau vormen de vierde en de vijfde chakra de basis. Deze staan voor sensitiviteit en zelfrealisatie. Als laatste valt de zesde chakra samen met het mentale niveau, waarbij het vormen van een bewuste persoonlijkheid het doel is. Er wordt gewerkt met houding, beweging, ademhaling, aanraking, geluid, visualisatie-en grondingstechnieken. Naast de zes chakraís zijn wij als mens nog in het bezit van een zevende chakra. Deze correspondeert met het spirituele en geestelijke leven. Met werkvormen vanuit de Chakrapsychologie kan men de zevende chakra leren gebruiken om alle negatieve energieŽn los te laten en onszelf te verbinden met de kosmische energie.