Wie ben ik?

Vanuit interesse voor de astrologie ben ik in 1996 begonnen aan de vierjarige beroepsopleiding Psychologische en Toegepaste Astrologie bij Lea Manders. Ik werd enorm ge´nspireerd door deze opleiding en naarmate ik vorderde, werd het me steeds duidelijker dat ik met behulp van de astrologie, met mensen wilde werken.

In het derde jaar van deze opleiding ben ik gestart met de driejarige beroepsopleiding Trainer en Coach Persoonlijke Ontwikkeling bij Jan de Graaf. In deze opleiding heb ik enorm veel inzicht verworven in zowel mezelf, als in het functioneren en handelen van mensen in het algemeen. Mijn wens om met mensen te werken en daarnaast meer vanuit gevoel en intu´tie te leven werd hierdoor steeds meer bevestigd. Beide opleidingen heb ik als een perfecte combinatie ervaren en in het jaar 2000/2001 met succes afgesloten.

Sindsdien heb ik een start gemaakt om mijn kennis en vaardigheden om te zetten in de praktijk door middel van het begeleiden en coachen van mensen in hun persoonlijke en/of maatschappelijke ontwikkelingsproces. De informatie die een horoscoop biedt hierbinnen is voor mij een belangrijk hulpmiddel. Benadering en methodiek zijn gebaseerd op inzichten en werkvormen uit de Psychologie van Jung, Gestalt, Chakra Psychologie, Lichaamsgerichte Psychotherapie en Psychosynthese.  Inmiddels heb ik daar NLP technieken, EMDR, Healing methodes, Magnetiseren, Regressie, Spirituele en Energetische therapie aan toegevoegd. Onder het kopje CV kunt u zien waar en wanneer ik de verschillende opleidingen heb genoten en afgesloten.

Daarna ben ik me verder gaan ontwikkelen en heb in 2005 mijn NLP opleiding met succes afgesloten. Een hele goede aanvulling op bovenstaande werkwijzen. Hierin heb ik geleerd hoe mensen te coachen, wanneer het gaat om effectieve communicatie, doelen stellen en het gebruik maken van eigen hulpbronnen, wanneer je vast bent gelopen in het leven of in je maatschappelijke positie.

Op een bepaald moment in mijn leven kreeg ik via een medium te horen dat ik energie mag doorgeven, waarmee ik anderen mag genezen. Ook daarin ben ik me verder gaan ontwikkelen. Ik werk nu met Shamballa en Magnified Healing.

Aansluitend aan deze opleiding ben ik verder gegaan met een opleiding voor Eclectisch Therapeut. Eclectisch is een verzamelnaam voor verschillende werkvormen en staan voor: magnetiseren, energetische therapie, spirituele therapie, regressie en hypnotherapie. Deze opleiding heb ik afgesloten in december 2009.

In 2011 ben ik gestart met een opleiding EMDR voor therapeuten die al werken met mensen in hun eigen praktijk. Deze opleiding heb ik 4 oktober 2011 afgesloten. In deze opleiding heb ik geleerd het klassieke EMDR prococol, het fobie protocol en het verslavings protocol toe te passen.

Mensen kunnen bij mij terecht voor:

 • Astrologische/therapeutische gesprekken  
 • EMDR behandeling (Eye Movement Desencitization and Reprocessing)      
 • individuele begeleiding en coaching bij het persoonlijke, spirituele en maatschappelijke ontwikkelingsproces (in een intake-gesprek stel ik samen met cliŰnt vast wat het probleem is, wat we eraan kunnen doen en wat daarbij mijn werkwijze is. Binnen de daaropvolgende sessies wordt er veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van mogelijkheden en kwaliteiten) Werkvormen zijn ontleent aan: Astrologie, Psychologie van Jung, Gestalt, Chakra Psychologie, Spirituele en Energetische Therapie, Psychosynthese, Regressie en NLP
 • Persoons Gebonden Budget begeleiding
 • Healing (Shamballa, Magnified Healing), magnetiseren 
 • meditaties en visualisaties
 • horoscoopanalyses
 • kaartlegging (astrocards, lenormand kaarten, godinnenkaarten, opgestegen meesters, aartsengelenkaarten, helen met de engelenkaarten)
 • coaching (loopbaanbegeleiding en reintegratie)
 • basiscursus astrologie (de eigen horoscoop wordt als handleiding genomen om meer inzicht in eigen functioneren te krijgen)
 • cursus belevingsastrologie (de energieŰn van tekens, planeten en hun aspecten worden beleefd door middel van o.a. astrodrama)
 • cursus spirituele en intu´tieve ontwikkeling. Hierbij gaat het om bewustwording en ontwikkeling van je intuitie en het leren vertrouwen daarop. In het programma zijn o.a opgenomen: grondingstechnieken, visualiseren, mediteren, chakra en aura reading en healing, aurakleuren, magnetiseren, healing op afstand, ontmoeting met je gids, schrijven met je gids, psychometrie, pendelen en werken met orakelkaarten